Lintuverkot ja viestintä

Corvus-verkko, sähköpostilista

Corvus -verkossa voi keskustella kaikesta lintuihin tai lintuharrastukseen liittyvästä kuten havainnoista, lintujen määrittämisestä, linnustonsuojelusta, harrastusvälineistä jne. Sähköposti sopii parhaiten ei kiireellisille, pitemmille keskusteluille ja viestiketjuille. Corvus-verkkoa käytetään myös PSLY:n järjestämistä tapahtumista tiedottamiseen.

Liittymistä Corvus-verkkoon voi hakea lähettämällä tyhjän sähköpostiviestin ilman otsikkoa tai viestiä osoitteeseen corvus-verkko+subscribe@googlegroups.com. Saat hetken kuluttua vastausviestin otsikolla "Liittymispyyntö ryhmälle Corvus-verkko".

Gmail-käyttäjät

Klikkaa saapuneesta viestistä "Liity tähän ryhmään" painiketta, ja voit sitten avautuvalta nettisivulta hakea liittymistä ryhmään klikkaamalla "Pyydä ryhmään liittymistä" painiketta (tässä kohtaa voit antaa myös näyttönimesi). Sivulla lukee "Sinulla ei ole pääsyoikeutta tähän sisältöön", mutta tästä ei tarvitse välittää, koska Corvus-verkkoon lähetettävät viestit lähetetään sähköpostilla.

Ylläpitäjän hyväksynnän jälkeen saat onnistuneesta liittymisestä viestin otsikolla "Liittymispyyntösi ryhmään Corvus-verkko hyväksyttiin"

Muut sähköpostiosoitteet

HUOM! Älä klikkaa painiketta "Liity tähän ryhmään", sen sijaan vastaa saapuneeseen vahvistusviestiin lähettämällä se takaisin (viestiin ei tarvitse kirjoittaa mitään).

Mikäli vahvistamasi liittymispyyntö meni perille onnistuneesti, saat siitä sähköpostiisi ilmoituksen (ja maininnan odottavasta ylläpitäjän hyväksynnästä). Lopuksi ylläpitäjän hyväksynnän jälkeen saat vielä viestin otsikolla "Liittymispyyntösi ryhmään Corvus-verkko hyväksyttiin".

 

Viestien lähettäminen Corvus-verkkoon

Corvus-verkkoon tarkoitetut viestit lähetetään osoitteeseen corvus-verkko@googlegroups.com.

Lähetettävien viestien suositellaan olevan lyhyitä. Pitkissä keskusteluketjuissa on huomaavaista poistaa vastausviestistä siihen kertyneet vanhat viestit niiltä osin kun ne eivät liity omaan viestiisi. Keskustelu Corvus-verkossa tapahtuu omalla nimellä. Muista netiketti!

Eroaminen 

1.  Lähetä tyhjä viesti ilman otsikkoa siitä sähköpostiosoitteesta, jolla listalta haluat poistua osoitteeseen: corvus-verkko+unsubscribe@googlegroups.com. 

2. Muutaman minuutin kuluttua saat vahvistusviestin siitä, että sähköpostilistalta poistuminen on onnistunut.

Osoitteenmuutos

Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, eroa sähköpostilistalta vanhalla osoitteellasi ja liity sähköpostilistalle uudella osoitteellasi. Ylläpitäjät eivät tee osoitteenmuutoksia, vaan jokaisen on tehtävä se itse.

Ongelmia?

Jos Corvus-verkko ei pysty toimittamaan viestejä johonkin osoitteeseen, tilaaja joutuu ns. bouncing-listalle ja viestien lähettäminen hänelle lopetetaan. Yleisin syy bouncing-listalle joutumiseen on tilaajan sähköpostilaatikon täyttyminen. Myös jotkin roskapostisuodattimet saattavat estää Corvus-verkon viestien perille menon.

Tarvittaessa lisätietoja tai apua mahdollisiin ongelmiin liittymisen suhteen saa ylläpitäjiltä (mm. PSLY:n toimihenkilöistä Jari Lehtinen, Mia Ainasoja ja Susanne Nakari).

WA-RYHMÄT

Nopeampaan viestintään tarkoitetut WA-ryhmät ovat avoimia sekä jäsenillemme, että alueellamme aktiivisesti retkeileville lintuharrastajille. Liittyminen ryhmään tai ryhmiin tapahtuu kotisivujen yhteydenottolomakkeen kautta. Muista ilmoittaa myös puhelinnumerosi sekä kirjoittaa Viesti- kenttään kumpaan ryhmään haluat liittyä. Koska toimintamme on avointa toivomme, että WA-profiilissasi näkyy oma nimesi.

Linnut PSLY WA -ryhmässä voi ilmoittaa omista havainnoista matalalla kynnyksellä, välittää retkitunnelmia kuvilla ja videoilla, kertoa lintutilanteesta (esim. muutosta), kysyä nopeasti lintuihin, määritykseen, lintupaikkoihin tai lintuharrastukseen liittyvistä asioista.

Corvus WA -ryhmä on pääsääntöisesti tarkoitettu PSLY:n alueen ajankohtaisten ja mielenkiintoisten lintuhavaintojen nopeaan tiedottamiseen (PSLY:n alueen oma "lintutiedotus").