Lintupaikkoja Lapinjärven alueella

Lapinjärvi

Lapinjärvi. Kuva: Juha Tuomaala

Kuvaus: Lapinjärvi on matala savisamea järvi, joka on rehevöitynyt eritoten itä- ja länsirannoiltaan. Lintutornista hallinnoi hyvin järven linnuston itäpuolta lukuunottamatta. Parhaimmillaan järvi on lintujen syysmuuton aikaan keräten arktisia vesilintuja sekä hanhia levähtämään. Parhaita lajeja ovat olleet palsasirri, kuningaskalastaja ja valkosiipitiira. Syksyllä 2012 järvellä levähti jopa 20 000 valkoposkihanhea.

Ajo-ohje: 6-tien kupeessa olevan huoltoasema Teboilin ja hotellin välistä vanhaa 6-tietä mäki alas noin sata metriä, P-paikka oikealla. Vuonna 2009 rantaan valmistuneelle lintutornille on mahdollista päästä myös pyörätuolilla. 

Karttalinkki lintutornille

Lähin osoite: Helsingintie 644

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Latokartanon palsta: Ilveskallio

Falkberget, maisema Ilveskallion suuntaan. Kuva: Juha Tuomaala

Kuvaus: Ilveskallion alue on hyvä metsäkohde, jossa on erityyppisiä metsiä pienestä aarnimetsiköstä erilaisiin talousmetsiin. Osa alueesta on suojeltu. Alueella on helppo retkeillä metsäautotiestön ansiosta. Tiet pidetään talvellakin ainakin osin aurattuina. Alueella pesivät mm. pohjantikka, pikkusieppo ja idänuunilintu. Alueella on kaksi hienoa kallioaluetta; Ilveskallio sekä Haukkakallio (Falkberget).

Ajo-ohje: Käänny Porvoo-Kouvola-tieltä (vt6) luoteeseen, Porlammille johtavalle tielle. Jatka neljä kilometriä ja käänny oikealle (viitta: Latokartanon palsta). Aja pellon yli, josta alkaa laaja metsäalue. Aarnimetsälaikku tulee tien vasemmalla puolella hieman yli kilometrin ajomatkan jälkeen.

Karttalinkki Ilveskalliolle

Lähin osoite: Porlammintie 403