Pönttömyynti

PSLY:n perinteiseen toimintaan kuuluvat pönttötalkoot, jotka järjestetään yleensä kerran vuodessa talvikaudella. Talkoisiin osallistuu PSLY:n jäseniä perheenjäsenineen. Viime vuosina talkoot on tehty yhteistyönä Simolin Oy-Ab:n kanssa heidän tiloissaan ja heidän lahjoittamasta puutavarasta.

Talkoot 24.2.2024 Porvoon Simolinilla (kuva Susanne Nakari).

Talkoissa rakennetaan yleensä standardikokoisia pikkulintujen pesäpönttöjä. Normaalilla 32mm lentoaukolla varustetut pöntöt on valmistettu tukevasta 22mm laudasta, niissä on pöntön puhdistusta helpottava avattava etuseinä, sekä kestävä filmivanerista (vesivanerista) valmistettu katto. Lisäksi pöntöissä on valmiina kestävä ripustusnaru.

Normipöntön hinta on 12 euroa. Pönttöjä myydään keväisin sopivissa tapahtumissa. Pönttöjen ostosta voi myös tiedustella suoraan Jari Lehtiseltä tai Susanne Nakarilta (yhteystiedot kotisivujen kohdassa "Yhdistys" ja sen alla "Toimihenkilöt"). Myyntituotto käytetään linnustonsuojelutyöhön sekä osittain myös muuhun yhdistyksen toimintaan.

Talkoissa valmistettuja normipönttöjä (kuva Susanne Nakari).

Eri mallisia ja eri kokoisia erikoispönttöjä sekä niiden hintoja voi erikseen tiedustella Sam Johanssonilta (yhteystiedot kotisivujen kohdassa "Yhdistys" ja sen alla "Toimihenkilöt").