Lintuyhdistyksen toiminta

Emäsalossa retkellä. Kuva: Mauri Leivo

Retket 

Perinteisiä jäsenistölle järjestettäviä retkiä ovat kevättalvinen pöllöretki sekä kesäinen yölaulajaretki. Vuosittain on pyritty järjestämään myös retki Söderskärin majakkasaarelle. Mahdollisuuksien mukaan tulevaisuudessa on tavoitteena järjestää retkiä tunnettuihin kotimaisiin linturetkikohteisiin sekä myös ulkomaille.

PSLY:n retkikummit järjestävät vuosittain useita kaikelle yleisölle tarkoitettuja linturetkiä (ns. lintukävelyjä) eri puolilla yhdistystä. Yleisöretket painottuvat BirdLifen valtakunnallisten lintutapahtumien aikoihin, joita ovat mm. pihabongaus, lasten lintuviikko sekä joutsenbongaus.


Pönttötalkoot

Pönttötalkoot järjestetään perinteisesti kevättalvella. Pöntöt myydään ja tuotto käytetään yhdistystoimintaan.

Pönttötalkoot 2012. Kuva: Rauli Ranta.

Tornien taisto

Tornien taisto on BirdLife Suomen järjestämä leikkimielinen kilpailu, jossa pyritään havaitsemaan lintutornista mahdollisimman monta lajia kahdeksassa tunnissa. Samalla tehdään lintuharrastusta tunnetuksi ja kerätään varoja linnustonsuojeluun. Tornien taisto järjestetään vuosittain toukokuun alussa, ja siihen voi osallistua kuka tahansa. PSLY:n yhdistystornina toimii Porvoon Ruskiksen pohjoisniityn torni. Myös useimmat muut yhdistyksen alueen tornit ovat miehitettynä. Jos haluat mukaan johonkin torniin, ota rohkeasti yhteyttä esim. retkikummeihin.

Kokoukset 

Vuosittain pidettäviä kokouksia ovat sääntömääräiset kevät- ja syyskokous. Lisäksi yhdistyksen hallitus kokoontuu noin 4-6 kertaa vuoden aikana.

Muu toiminta

Lintuyhdistyksen toimintaan sisältyy myös runsaasti muuta toimintaa, kuten mm. suojelutoimintaa, linturalleja ja linnustonseurantaa (lintulaskennat). Eri toimintamuodoista on kerrottu tarkemmin "Toiminta" -päävalikon alla olevissa linkeissä.

Toiminnasta vastaavilta henkilöiltä saat lisätietoa eri toimintamuodoista!

Lintujen suojeluun voi osallistua jokainen. Kuva: Juha Tuomaala

Tornien taisto on jokavuotinen lintutapahtuma. Kuva: Juha Tuomaala