Syysralli

Rallijoukkue "Pyrstötähdet" syysrallitunnelmissa. Kuva: Rolf Friberg

  • PSLY:n rallitoimikunta järjestää vuosittain syyskuussa leppoisan syysrallin (syysrallia ei järjestetä vuonna 2022). Rallitoimikuntaan kaudella 2022 kuuluvat Arto Juvonen ja Jari Lehtinen. Syysrallikaavakkeen voit ladata täältä.

Säännöt

1. JOUKKUEEN KOKO
Joukkueessa tulee olla 2-5 jäsentä.

2. PINNOJEN LASKEMINEN
Vähintään 2/3 joukkueesta pitää havaita sama lintuyksilö ennen kuin sen voi laskea pinnaksi. Havainto on tehtävä rallialueelta ja määritys on tehtävä ralliaikana. Jälkimäärityksiä ei hyväksytä.

3. HAVAINTOVÄLINEET
Sallittuja ovat kiikarit ja kaukoputket. Puhelimen käyttö on sallittu. Lintujen äänen siirto puhelimitse on kielletty. Valaisimien käyttö on sallittu. Mekaanisten ja elektronisten apuvälineiden käyttö lintujen houkutteluun on kielletty. Kuitenkin matkinta on sallittu. Lintutiedotuksen käyttö on sallittua. Avustajien käyttö on rallin aikana kielletty.

4. LIIKKUMINEN
Liikkuminen tapahtuu jokamiehenoikeutta noudattaen. Vain yhtä kulkuneuvoa saa käyttää kerrallaan.

5. ALUE
Kilpailualueena on PSLY-BNFF:n toimialue. Alueet joille pääsy edellyttää lupaa ovat kiellettyjä. Esim. sotilasalueet ja valvotut/aidatut kaatopaikat/teollisuusalueet. Mahdollisista poikkeuksista tiedotetaan joukkueille.

6. RALLIAIKA
Ralliaika on klo 06:00-16:00. Rallin purkutilaisuus 18.00. Myöhästymiset ovat aina kiusallisia!

7. TUOMARISTO
Mahdolliset epäselvyydet pyritään ratkaisemaan enemmistön mielipiteen mukaan. Erimielisyydet ratkaisee tuomaristo, joka on yhtä kuin rallitoimikunta. Tuomiosta ei voi valittaa. Ensi vuoden toimikunta valitaan purkutilaisuudessa.

8. SIJOITUSTEN RATKAISU
Tasapelin sattuessa voitto ratkaistaan siten että viimeisen lajin aikaisemmin havainnut joukkue voittaa. Mikäli aika on sama, toiseksi viimeinen laji jne..

Syysrallien tulokset